Stránky

11 augusta, 2014

Zdravý zapekaný karfiol

Máte chuť na niečo teplé? Dnes si dáme recept, ktorý trošku vystrieda studené šaláty a ktorý Vám istotne bude chutiť. Apoň mne chutí :). Nie je to nič komplikované, zdĺhavé, ani drahé, takže to zvládne naozaj každý. Je pravda, že to nie je tak rýchle ako kuracie an prírodno, ale aj to treba niekedy obmeniť.


Na jednu zapekaciu misu potrebujete:
1 veľký karfiol
2 vajíčka
1 smotanu na varenie
čierne korenie
soľ
kvalitný syr na obloženie
kvalitnú šunku, ak máte na ňu chuť
zelenina  ako obloha

Postup:
Karfiol v kúskoch uvaríme, nie veľmi na mäkko. Keď je uvarený rozložíme ho do olivovým olejom vytretej zapekacej misky. Vajíčka, smotanu, čierne korenie a soľ rozšľaháme a zelejeme nimi karfiol. Chvíľku zapečieme, to viete odhadnúť ako dlho asi. Pred papaním položíme plátky syra, šunku, zeleninka a užívame si chutné, zdravé jedlo ;).

Dobrú chuť vospolok ;).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára